Mustig och välkryddad kyckling som serveras med gul rise.
Recept för riset
4 dl basmatis rise
5 dl kokande vatten
1 tks spiskummi
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander pulver
1,5 dl russin gul/ vanliga
1 stor gullök
4 st vitlök
4 st neylika
1 hel kanel
4 st kardemummakaplar
1 buljongtärning
4 smk olja.
Gör så här.
Skala löken och vitlök och fräsa i olja , tillsätt kanel, kardemummakaplar, neylika och stek under omrörning.
Lägg I torra kryddor men inte russin.
Tillsätt riset som är färdig tvättat, stek allt ordentligt 2 minuter. Häll över kokande vatten och smula ner buljongtärning. Rör om och låt koka 20-25 minuter. Stäng av spisen och rör ner russin. Servera gärna med god gryta och sallad till det
Recept för kycklinggryta
1kg kyckling
2 st lök
3 st vitlök
1 msk ingefära
2 msk tomatpurén
4 st tomater
2 tsk spiskummi
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
1 hel kanel
4 st kardemummakaplar
6 st neylika
2 st buljongtärning
1 tsk socker
Olja till stekning
2 dl hett vatten
2 msk färska koriander
1 röd paprika ( kan uteslutas)
Gör så här
Hetta upp olja i en wokpanna.
Fräs löken tills den fått fin färg, tillsätt vitlöken, ingefära och stek under omrörning. Lägg i alla kryddor men akta så att den inte bränns. Tillsätt tomatmixen, tomatpurén och lägg i kyckling, rör om runt och smula ner buljongtärning och vatten. Låt koka upp och låt putra 35 minuter på låg vårm. Smaka av med salt och späd ut mer vatten vid behöv. Stö över koriander och servera.
Hoppas att ska smaka!