Lax i krämig sås med spenat, körsbärstomater och parmesan

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Superenkel och jätte god lax som du gör middag mindre än 30 minuter.

Recepten

Viktigt ingredienser

500 g laxfilé
2 dl grädde
100 g spenat
2 tsk oregano
3 st vitlök riven
1 liten lök finhackad
10 st körsbärstomater
1 dl parmesanost
3-4 st soltorkade tomater
1 Buljongtärning och peppar
2 msk persilja finhackad.

Gör så här

Krydda laxen salt peppar och stek med olja 2 minuter per sida. Tar ut lax och lägg åt sidan. Tillsätt mer olja i stekpannan fräs löken, vitlök tills dem är mjuknat. Häll i grädde, soltorkade tomater, parmesanost, buljongtärning, peppar. Blanda väl och lägg tillbaka laxen. Sänka värmen och koka 3 minuter. Skär körsbärstomater i mitten, skölja spenaten ordentligt. Tillsätt körsbärstomater, spenaten och lägg på locket och Stäng av värmen och lått vänta cir 5 minuter.

Finhacka persilja och strö över lax.

Du kan servera med jasmin rice/ pasta / ugnsrostad potatis.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier