Snabblagat lax med parmesansås tillsammans med spenat, körsbärstomater.
Såå enkel att tillaga men otroligt gott laxrätt. Passar till ris, pasta eller potatismos.
400 g laxfilé
2 dl vispgrädde
2 dl buljong
1 gul lök finhackat
3 st vitlöksklyftor riven
200 g baby spenat
200 körsbärstomater
1 dl parmesan
2 msk persilja finhacka
olja och smör.
Gör så här
Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek laxen 1-2 minut på hög värme så att den får fin yta.
Tar ut laxen och lägg på en tallrik. Tillsätt mer olja vid behöv och stek löken , vitlöken något minut. Dela körsbärstomaterna i mitten och lägg i och häll över buljongen. Låt koka 5 minuter och tillsätt grädde och smaka av salt och peppar och låt koka 2 minuter. Lägg i spenaten , parmesan, persilja och rör runt lite. Lägg tillbaka laxen i såsen och sjud i 2-3 minuter.
Servera med valfritt tillbehör som ris/ bulgur eller potatismos.
Hoppas att ska smaka!