Linssallad med Berbere Dressing
En god och mättande sallad med Afrikanska smaker – perfekt som huvudrätt eller på en buffé!
Portioner: 3-4
Ingredienser:
För salladen:
- 2 dl gröna linser
- 1/2 rödkål
- 1 dl persilja
- 2 st morötter
- 1 burk majs (160 g)
- 2 st selleristjälkar
- 1 liten rödlök
- 1 dl valnötter
För dressingen:
- 1 msk berbere
- 1 liten bit riven ingefära
- 1 liten vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 msk yoghurt
- 1 msk vatten
- Saft från 1 citron
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Koka linserna:
- Lägg linserna i en kastrull med 6 dl vatten och smula i 1/2 buljongtärning.
- Koka linserna i 15-20 minuter tills de är mjuka. Låt svalna.
- Förbered grönsakerna:
- Riv morötterna grovt med ett rivjärn.
- Strimla rödkålen fint.
- Hacka sellerin, rödlöken, och persiljan.
- Grovhacka valnötterna.
- Gör dressingen:
- Blanda berbere, riven ingefära, pressad vitlök, olivolja, yoghurt, vatten och citronsaft i en skål.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda salladen:
- Lägg alla grönsaker i en stor skål och tillsätt de kokta linserna.
- Häll över dressingen och blanda väl.
- Servering:
- Toppa salladen med de hackade valnötterna och lite extra persilja.
- Eventuellt kan du även strö över mer berbere för extra krydda.
- Servera direkt eller ställ in i kylen tills det är dags att servera.
2 Responses
Supergod och matig sallad som var god för sig själv, men också som tillbehör.
Denna gör vi igen!
vad roligt att höra, tack tack 🙏