Linssallad med Berbere Dressing .

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

godaste salladen

Instruktioner

Linssallad med Berbere Dressing

En god och mättande sallad med Afrikanska smaker – perfekt som huvudrätt eller på en buffé!

 

 

Portioner: 3-4

Ingredienser:

För salladen:

  • 2 dl gröna linser
  • 1/2 rödkål
  • 1 dl persilja
  • 2 st morötter
  • 1 burk majs (160 g)
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl valnötter

För dressingen:

  • 1 msk berbere
  • 1 liten bit riven ingefära
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk yoghurt
  • 1 msk vatten
  • Saft från 1 citron
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Koka linserna:
    • Lägg linserna i en kastrull med 6 dl vatten och smula i 1/2 buljongtärning.
    • Koka linserna i 15-20 minuter tills de är mjuka. Låt svalna.
  2. Förbered grönsakerna:
    • Riv morötterna grovt med ett rivjärn.
    • Strimla rödkålen fint.
    • Hacka sellerin, rödlöken, och persiljan.
    • Grovhacka valnötterna.
  3. Gör dressingen:
    • Blanda berbere, riven ingefära, pressad vitlök, olivolja, yoghurt, vatten och citronsaft i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda salladen:
    • Lägg alla grönsaker i en stor skål och tillsätt de kokta linserna.
    • Häll över dressingen och blanda väl.
  5. Servering:
    • Toppa salladen med de hackade valnötterna och lite extra persilja.
    • Eventuellt kan du även strö över mer berbere för extra krydda.
    • Servera direkt eller ställ in i kylen tills det är dags att servera.

 

 

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Supergod och matig sallad som var god för sig själv, men också som tillbehör.
    Denna gör vi igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier