Malawax – tunna pannkakor med smak av kardemumma. Barndomsfavoriter , mamma lagade alltid till mellanmål eller frukost.
Såå otroliga goda, bred med lite smör och strö över lite socker / honung med medan dem är varma.
Den klassiska malawax stekar man olja men har stekte både smör och olja, tycker att bli ännu godare.
Recept
4 dl mjöl
6 dl mjölk
1 tsk kardemumma mald
2 msk socker
2 msk olja
2 st ägg
nypa salt
smör och olja vid stekningen.
Gör så här
Blanda i en bunke mjöl, socker, kardemumma och salt. En annan bunke vispa ägg och tillsätt mjölk, olja och häll över i mjöl blandning lite i taget. Rör tills smeten är klumpfri. Hetta upp olja, smör stekpanna stek pannkakor tills fått fin färg och pensla med smör innan du vänder. Upprepa tills du har använt upp all smet.
Servera valfri tillbehör. Vanliga fall är smör och socker som vi servera i Somalia men funkar lika bra sylt och grädde.
Hoppas att ska smaka!
21 Responses
Dom här måste jag testa! Älskar kardemumma 🙂
Vad roligt, hoppas att ska smaka!
Hoppas att ska smaka!
Mansh Allah tusen tack walal
tack själv walaalshiis
MashaAllah jag brukar äta Malawax varje kväll men med din recept bli det mycket god i kväll 😋
Tack snälla du, hoppas att ska smaka !
Du är så kreativ och duktig med dina recept. Ska testa detta för söndagsbrunchen!
Tusen tack snälla, hoppas att ska smaka!
Tackar dig min syster för din recept som du delade med dig. Ska prova direkt 🙂
Tusen tack själv fina du.
Waaaaow måste ju testa detta
Tack så mycket, hoppas att ska smaka!
Lagade idag och det blev supergott, kommer definitivt göra igen!
Passade toppen med lönnsirap 🙂
Tack bästa Khadija!
Åh vad glad jag blir, Tack så jättemycket
Supergoda och uppskattade av hela familjen! 🙂
Åh underbart, tack snälla att du delade med dig
Tack Walal jag har testat och den är mycket gott.😊👌
Åh vad roligt att höra, tack snälla
Väldigt goda 😍
Åh vad roligt att höra, tack så mycket