Mandazi – Afrikanska fikabröd , riktigt saftigt och super god fikabröd.
Recept
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 msk socker
1 tsk kardemumma malen
1 tsk torr jäst
1 tsk bakpulver
30 g smör smält
1 ägg
1 dl mjölk plus 4 msk vatten.
olja att fritera bollarna
Gör så här
Blanda torra ingrediensen i en skål och lägg åt sidan.
En annan skål vispa ihop ägg, ,mjölk. vatten och smälta smöret
Häll över äggblandningen i mjölet och arbeta degen 5-10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fritera degen 1-2 minuter per sida.
Lägg hushållpeppar under för att rinna olja.
Strö över florsocker och servera. såå gott tillsmans med Somaliska TE.
Hoppas att ska smaka!
13 Responses
Hur tjock ska degen vara när du kavlar ut den? 🌺🥰
ungefär 1 cm tjock rektangel
Hur varm bör oljan vara?
Har tyvärr inte termometer men jag bruka testa med lite deg första
Provade göra dessa glutenfria och det gick jättebra 🙂
Med äppelmosdipp till 😋
Tack för inspirationen 💖
åh vad roligt att höra. Med äppelmosdipp måste verkligen testa
Ska degen inte jästa först innan man fritera? Vill prova receptet idag…
Hej Muna! du har helt rätt, har totalt missade men ändrat nu. Ska jäsa 3o minuter
Dessa påminner mig om ramadan! Så gott
håller med dig
Påminner mig om härliga stunder i Kenya.
Hej! Tänkte baka detta ikväll och bjuda mina kollegor imorgon. Hur tycker du jag ska förvara dom?
I kylskåp över natten o värma lite i Micro imorgon?
Hej, sorry för sent svar, men som du skrev i kylskåpet över natten sedan värma i mikro några sekunder.