Lättbakat mandel och kokos kaka med saffran.
8-10 bitar
Ingrediensen
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl mandel mjöl
2 dl kokos mjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl natural yoghurt
1 ,5 dl natural olja
0,5 g saffran ( du kan minska mängden av saffran )
salt
Glasyr
1,5 dl florsocker
1 msk citronsaft.
Garnera med valfritt bär.
Gör så här
Vispa ägg och strö socker tills blandningen är pösig. Tillsätt yoghurt, olja och de torra ingredienserna. Blanda försiktigt med en slev tills allt går ihop. Mortla saffran med en nypa socker och tillsätt 1 tsk kokande vatten. Häll över saffransblandningen i smeten. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter. Blanda florsocker och citronsaft i en skål och bred glasyren över kakan när den svalnat helt.