Mannagrynskaka med saffran och apelsin smak

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Saftigaste och enkelaste kaka med saffran och apelsin smak. Ljuvligt gott kaka.  Har serverad med apelsin sirap men det går att uteslutas sirap.

 

 

 

Recept för 8 portioner

3 dl mannagryn

1 dl mjöl

180 g smör

2 dl strösocker

0,5 dl farin socker

2 st ägg

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 paket saffran

nypa salt

apelsin zezt från 2 apelsin

 

Apelsin  Sirap

2 dl socker

2 dl vatten

Apelsin saft från stor apelsin

 

 

Gör så här

 

Sätt ugnen 175 g. Vispa ägg och socker till pösigt.  Blanda i en skål manngryn , mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mortlar saffran med nypa socker. Tillsätt smälta smören i äggsmeten, apelsinzest och saffran. Rör ihop med slev och vänd i mannagryn blandning. Höll över smorda formen. Baka kakan mitten i ugnen 25-30 minuter.  Under tiden förbered apelsin sirapen. Blanda i en kastrull socker, vatten och apelsin. Koka sirap 10 minuter. Ta ut kakan och ringla sirap över hela kakan.  Spara resterande sirapen  vid servering.

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Låter så gott! Jag har bakat basbousa några gånger och den här påminner om den men låter ännu godare med apelsin och saffran. Jag brukar inte ha ägg i min basbousa så jag hoppar över äggen i det här receptet.
    Tack för alla härliga recept. Ser fram emot att skaffa din kokbok, den bibliofil dom jag är.

  2. Hej! Ska apelsinzesten blandas i degen eller är den för dekoration av kakan?.

  3. Jag fuktade kakan med färskpressad lätt sötad apelsinjuice för att undvika sockret i sirapen. Det blev mycket gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier