Mexikanska kycklingsoppa.

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Den här soppa är en av godaste jag vet, lätt att tillaga  och passar till små, stora och  dessutom  passar perfekt att frysa ner.

 

 

 

Recept

400 g kycklingfilé

1 liter kycklingbuljong

3 dl vatten

150 g majs

2 dl gröns ärtor

1 röd paprika

1 gul paprika

2 st morötter

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

2 st färska tomater

2 msk tomatpuré

300 g mixed bönor  avrunna och sköljda

1 tsk mald kummin

1 tsk paprika pulver

1 tsk oregano

1 tsk cayennpeppar

3 st lagerblad

1 tsk limezest  och 2 msk limesaft

2 msk färska Koriander

salt och peppar

olja till stekning.

 

Gör så här

 

Lägg i kyckling, lagerblad, vatten och buljong i en stor kastrull och lägg på locket, låt koka ca 20  minuter på medelvärme.

Finhacka morötter, paprikor, tomater , löken och vitlök.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek hackade grönsaker. Tillsätt alla torra kryddor och tomatpuré  och stek underomrörning.

Ta upp  kyckling och skär små tärningar eller strimlor . Lägg  stekta grönsaker, hackade kyckling, majs , gröna ärtor och bönorna   i buljongen.

Smaka av salt, peppar   och tillsätt koriander, limezest och limesaften.  Låt sjuda ca 5- 10 minuter.

Servera med färska bröd eller som den är.

 

Hoppas att ska smaka.

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier