Mongoliska biff är sådant rätt som är jätte favorit hos alla och som funkar båda stora och små. Krispigt biff i en sötsursås som du kan servera med ris, nudlar.
Såå enkel att tillaga och riktigt gott.
Recept
500 g fransyska / entrecote
1 ägg
0,5 tsk bikarbonat
1 msk soja sås
3 msk majsstärkelse
6 st vitlöksklyftor
3 st salladslök
1 liten rös paprika / 1/ 2 paprika
1 msk riven ingefära
salt och peppar
1 msk sesamfrön
olja till stekningen.
Såsen
4 msk soja
1 msk chilisås/ ketchep
1 msk vitvinsvinäger
3 msk brunsocker
1 tsk sesamolja (kan uteslutas )
1, 5 dl vatten.
Gör så här
Strimla köttet i långa tunna strimlor. Lägg i en bunke tillsätt soja, bikarbonat, ägg, majsstärkelse , salt och peppar och blanda väl.
Hetta upp olja i en kastrull och fritera / stek köttet i omgångar.
Lägg åt sidan och köttet och hacka salladslöken, paprika, ingefära och vitlöken.
Blanda i en skål ingrediensen till såsen. Hetta upp olja i stekpanna och stek vitlöken, ingefära något minut och häll över såsen. Låt allt koka på låg värme 3 minuter.
Tillsätt hackade paprika , köttet och ha sedan salladslöken. Smaka av sesamoljan, salt och peppar och strö över sesamfrön.
Servera med nykokt ris eller nudlar.
Hoppas att ska smaka!