Saftigt och alldeles underbart fluffiga frallor som du bakar hur lätt som helst. Färska bröd till frukosten är alltid uppskattat. Både russin och morötterna ger sötman.
Recept för 8- 10 frallor
3 dl kallt mjölk
1 påse jäst torr
1 msk honung
3 msk rapsolja
200 g morötter
1 dl russin
1 tsk salt
7 dl mjöl.
Gör så här satt ugnen 200 g
Skala morötter 🥕 och riva med rivjärn. Blötlägg russin i ljummet vatten ca 10 min. Lägg mjölken i skål och tillsätt jäst, honung och låt vänta 5 minuter. Lägg i rivna morötter, olja, russin. Blanda en annan skål mjölet och salt och tillsätt lite i taget i mjölkblandningen. Rör ihop med slev tills allt går ihop. Täcka degen med ren kökshandduk och låt jäsa 20 minuter.
Mjöla din arbetsyta och dela degen 8-10 stora frallor. Du ska inte forma utan bara dela önskat strl. Lägg frallorna på ugnsform med bakpapper. Grädda mitten i ugnen 17 min.