Den saftigaste morotskakan du nÄgonsin smakat! Med kokosflingor för extra crunch och en ljuvligt len frosting som smÀlter i munnen
Perfekt till fikat.
Ingredienser
Kaka:
-
3 dl vetemjöl
-
3 Àgg
-
2 dl kokosflingor
-
2 dl strösocker
-
1 dl farinsocker
-
2 tsk bakpulver
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 tsk malen kanel
-
0,5 tsk malen kardemumma
-
1 dl rapsolja
-
3 morötter (rivna)
-
1 dl kokande vatten
-
En nypa salt
Frosting:
-
200 g philadelphiaost
-
100 g smör (rumstempererat)
-
2,5 dl florsocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
Rivet citronskal frÄn 1 citron
Gör sÄ hÀr:
Börja med att blanda strösocker, farinsocker och olja i en skÄl. TillsÀtt Àggen ett i taget och rör om ordentligt tills smeten Àr jÀmn. HÀll sedan i det kokande vattnet och fortsÀtt blanda tills sockret har lösts upp helt.
Sikta ner de torra ingredienserna â vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma och en nypa salt. Rör om med en slev tills allt Ă€r vĂ€l blandat och smeten Ă€r slĂ€t. VĂ€nd sedan försiktigt ner de rivna morötterna och blanda sĂ„ att de fördelas jĂ€mnt i smeten.
HÀll smeten i en smord lÄngpanna och grÀdda i mitten av ugnen pÄ 175°C i cirka 35 minuter, eller tills kakan Àr genomgrÀddad och en provsticka kommer ut torr. Ta ut kakan och lÄt den svalna helt innan du brer pÄ frostingen.
För att göra frostingen, vispa ihop fÀrskost och rumstempererat smör i en bunke tills blandningen blir len och krÀmig. Sikta sedan ner florsocker och vaniljsocker och fortsÀtt vispa tills frostingen Àr fluffig och jÀmn.
Bred ut frostingen över den avsvalnade kakan och avsluta med att strö över rivet citronskal för extra frÀschör.
SkĂ€r upp i bitar och njut â hoppas det smakar!