Mototslimpa med havregryn, linfrön och solrosfrön

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Riktigt, enkel och jättegod bröd som inte behöver jäsa. Blanda ihop och skjuta in ugnen.

Recepten
2,5 dl mjölk
1,5 dl yoghurt
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl mjöl
2 msk honung
1 stor morot/2 två små
0,5 tsk salt
1 ägg
0,5 dl olja
3 msk linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk bikarbonat
1tsk bakpulver.

Gör så här 175 g

Blanda ihop mjölk, yoghurt, honung, ägg och havregryn och ställa åt sidan 30 minuter. Lägg alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda väl.

Koka moroten tills den blir mjuknat.
Riva morötterna med rivjärn.
Häll över torra ingredienser i mjölblandning och rivna morötter. Blanda ordentligt med slev och häll över brödform som du smörjet med smör och lite mjöl.
Baka lägst ner i ugnen 1 timme.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier