Mototslimpa med havregryn, linfrön och solrosfrön

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Riktigt, enkel och jättegod bröd som inte behöver jäsa. Blanda ihop och skjuta in ugnen.

Recepten
2,5 dl mjölk
1,5 dl yoghurt
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl mjöl
2 msk honung
1 stor morot/2 två små
0,5 tsk salt
1 ägg
0,5 dl olja
3 msk linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk bikarbonat
1tsk bakpulver.

Gör så här 175 g

Blanda ihop mjölk, yoghurt, honung, ägg och havregryn och ställa åt sidan 30 minuter. Lägg alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda väl.

Koka moroten tills den blir mjuknat.
Riva morötterna med rivjärn.
Häll över torra ingredienser i mjölblandning och rivna morötter. Blanda ordentligt med slev och häll över brödform som du smörjet med smör och lite mjöl.
Baka lägst ner i ugnen 1 timme.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier