Köttbullar är stor favorit hos oss och jag testat med att fylla i mozzarella vilket gjorde succé. Super goda och lättlagat
Recept 4 portioner
500 g nötfärs
1 dl parmesanost
2 st vitlöksklyftor
2 sms basilika
2 st salladslök
1 ägg
1 tsk salt och peppar
olja och smör steka i
Krämigsås
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 buljongtärning
3 dl vispa grädde
1 vatten
salt och peppar
olja
Så här gör du
Hacka fint salladslök, basilika och pressa vitlöken. Blanda alla kött ingredienser i en skål och lägg åt sidan.
Skär mozzarella i bitar. Forma köttet i 12 bollar och lägg i mozzarella bitarna i varje köttbollar och knyt ihop. Hetta upp olja , smör i en panna stek bullarna 3 min per sida. Ta ut köttet och lägg åt sidan. I samma panna fräs löken , vitlöken en stund. Tillsätt vatten, grädde och smula ner buljongtärning. Låt koka upp såsen och lägg i köttbullarna. Sänka värmen och lägg på locket. Låt koka 10 minuter på låg värme. Smaka av salt och peppar och avsluta med finhackat basilika.
Servera med kokta pasta