Det nordafrikanska tunnbrödet – ett måste på ramadanbordet! Denna läckra, luftiga och gyllenbruna delikatess är en tradition som för samman familj och vänner under den heliga månaden.
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl finmalet mannagryn
- 2,5 dl vatten
- 1 tesked jäst
- 1 tesked strösocker
Till bakningen:
- 3 msk smör
- 1 msk olja
- 2 msk mannagryn
Gör så här:
- Börja med att blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta degen för hand i cirka 10 minuter, tills den är smidig.
- Dela degen i 8 lika stora bitar och forma dem till bollar. Lägg bollarna på en bricka, ringla över lite olja och täck med plastfolie. Låt degen vila i 30 minuter.
- Olja din arbetsbänk och lägg en degboll på den. Platta ut bollen lätt och pensla den med cirka 1 tesked smör- och oljeblandningen.
- Ringla över lite mer olja och börja platta ut bollen från mitten och utåt tills du får en tunn fyrkant.
- Strö över lite mannagryn på den platta degen.
- Stek pannkakorna på hög värme, en sida i taget, tills de får en fin gyllenbrun färg.
Serveras med smör och honung eller tillbehör