Nigerian Chicken Stew är absolut en av godaste kycklinggryta som jag har lagat hittills.
Den kräver lite tid och det är olika moment men såå värd varje minut.
Riktigt mustigt gryta och du kommer definitivt älska den.
1 kg kycklinglår
1 tsk oregano
1 tsk vitlöks pulver
1 tsk lök pulver
0,5 tsk ingefära pulver
0,5 tsk peppar
1 tsk curry pulver
1 tsk koriander pulver
2 tsk lagerblad
1 kyckling buljong
8 dl vatten.
För såsen
4 stora färska tomater eller 400 g krossade tomater
1 hel vitlök
1 stor röd paprika eller 2 små
1 habanero chili
3 st röd lökar
2 msk tomatpuré
1 msk ingefära
1 tsk timjan / oregano
1 tsk koriander pulver
1 tsk curry pulver
1 tsk paprika pulver
1 kyckling buljong
3 st lagerblad
0, 5 dl olja.
Gör så här satt ugnen 200g.
Lägg kyckling i stor kastrull och tillsätt övriga ingrediens och vatten. Koka kycklig 30 min.
Hacka paprika, tomater, löken, spara en lök senare. Skär sedan bort toppen på vitlöken så varje enskild vitlöksklyfta syns.
Ringla olivolja och rosta 25- 30 minuter.
Tar ut kyckling och lägg åt sidan. Sila av sidan buljongen. Låt de svalna rostade grönsaker och ta ur de rostade vitlöksklyftor från deras skal
Mixa rostade grönsaker tillsammans med habanera chili till en pure.
Skala och finhacka sparade löken och hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, ingefära några min.
Tillsätt mixat grönsaks pure, tomatpuré och låt allt kokas 15 minuter. Lägg i torra kryddor, lagerblad, kycklingbuljong som du silade tidigare , salt och peppar.
Låt koka gryta ytterligare 20 min. Under tiden lägg kyckling på ugnforma och rosta in i ugnen 20 min på 175 g.
Vänd kyckling och låt puttra 5-10 min.
Servera önskat tillbehör.
Hoppas att ska smaka!
10 Responses
Det ät nog jag som är inte tydligt, Jag menar 4 st färska tomater eller 1 burk krossade tomater.
Allah va gott!!! <3 tack!! <3
Tack!
Hej Khadija det där ser smarrigt ut ,det skall jag tillaga,men är det inte kycklingben på bilderna Med vänlig hälsning, Bo
Hejsan! tack snälla, jo kycklinglår. Hoppas att ska smaka 😍
Den här är väldigt god 😍😍
Åh underbart att höra, tack snälla
Vad är det för trevligt ris du har till?
Hej! Vad har du för ris till? Minns när jag var i Kenya att jag åt ett fantastiskt gult ris, kanske det är något liknande du har på bilden?
Mvh Louise
jag har serverat gul ris men har tyvärr inte recept