Nigeriansk kycklinggryta

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Nigerian Chicken Stew  är absolut en av godaste kycklinggryta som jag har lagat hittills.

Den kräver lite tid och det är olika moment men såå värd varje minut.

Riktigt mustigt gryta och du kommer definitivt älska den.

1 kg kycklinglår

1 tsk oregano

1 tsk vitlöks pulver

1 tsk lök pulver

0,5 tsk ingefära pulver

0,5 tsk peppar

1 tsk curry pulver

1 tsk koriander pulver

2 tsk lagerblad

1 kyckling buljong

8 dl vatten.

 

 

För såsen

4  stora färska  tomater eller 400 g   krossade tomater

1 hel vitlök

1 stor röd paprika eller 2 små

1 habanero chili

3  st röd  lökar

2 msk tomatpuré

1 msk ingefära

1 tsk timjan / oregano

1 tsk koriander pulver

1 tsk curry pulver

1 tsk paprika pulver

1  kyckling buljong

3 st lagerblad

0, 5 dl olja.

 

Gör så här satt ugnen 200g.

 

Lägg kyckling i stor kastrull  och tillsätt övriga ingrediens och vatten. Koka kycklig  30 min.

Hacka paprika, tomater, löken, spara en lök senare.   Skär sedan bort toppen på vitlöken så varje enskild vitlöksklyfta syns.

Ringla olivolja och rosta  25- 30  minuter.

Tar ut kyckling och lägg åt sidan. Sila av sidan buljongen.  Låt de svalna rostade grönsaker och ta ur de rostade vitlöksklyftor från deras skal

Mixa rostade grönsaker tillsammans med habanera chili till en pure.

Skala och finhacka sparade löken och hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, ingefära  några min.

Tillsätt mixat grönsaks  pure, tomatpuré och låt allt  kokas 15 minuter. Lägg i torra kryddor, lagerblad,  kycklingbuljong som du silade tidigare , salt  och peppar.

Låt koka gryta ytterligare 20 min.  Under tiden lägg kyckling på ugnforma och rosta in i ugnen 20 min på 175 g.

Vänd kyckling och låt puttra 5-10 min.

 

Servera önskat tillbehör.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

10 Responses

  1. Hej Khadija det där ser smarrigt ut ,det skall jag tillaga,men är det inte kycklingben på bilderna Med vänlig hälsning, Bo

  2. Hej! Vad har du för ris till? Minns när jag var i Kenya att jag åt ett fantastiskt gult ris, kanske det är något liknande du har på bilden?
    Mvh Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier