Busenkel och otroligt gott nudlar som du slänger ihop med din favorit grönsaker.
Hade hemma Japanska ramen nudlar men funkar också äggnudlar.
Vegetarisk nudlar för 4 portioner.
400 g ramen nudlar eller äggnudlar
300 g vitkål
150 g rödkål
2 st morötter
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära
0lja att steka
Såsen
2 msk japanska soja
2 msk östersås
2 msk sweet chilisås eller ketchup
0,5 tsk chiliflaks ( kan uteslutas)
2 msk brunsocker / strösocker
1 tsk sesamolja
0,5 dl vatten.
Gör så här
Börjar med att blanda ihop alla ingredienser till såsen och lägg åt sidan.
Skala morötter och skär morötter strimlor, kålen och finhacka ingefära, vitlöken, löken.
Koka upp vatten i en stor kastrull och koka nudlarna 5 minuter. Sila av nudlar och spola kallt vatten för att stoppa koktiden.
Hett upp olja i en panna och stek vitkålen tills den bli mjuk, tar upp vitkålen och lägg åt sidan. Stek likadana med rödkålen och morötter, paprikor. Receptet nudlar med köttfärs hittar du Här Sesamnudlar med förs och vitkål.
Tillsätt mer olja i stekpanna vid behov och fräs löken, vitlök och ingefära några minuter.Lägg tillbaka stekta grönsaker, nudlar och häll över såsen som du förberedda tidigare. Rör ihop väl och smak av salt och peppar.
Garnera med färska koriander och servera.
Hoppas att ska smaka!
Huvudingrediensen