De här bullarna/bröden blev uppätna så fort jag stängde av kameran. Otroligt goda ostfyllda bullar som penslas med vitlökssmör. Mina barn kallade dem bröd medan jag höll fast vid bullar. VAD HADE DU KALLAT DEM?”
Recept för 6 st bullar
6,5 dl vetemjöl
3 dl yoghurt turkiska
1 dl mjölk
1 msk torr jäst
1 msk olja
1 msk strösocker
,5 tsk salt
Ost fyllningen
250 g mozzarella riven
20 g smör
1 vitlöksklyfta
1 msk persilja
1 ägg att pensla.
Gör så här: Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll sedan över yoghurt, mjölk och olja. Spara lite mjöl till bakningen senare. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i 30 minuter. Dela degen i 6 lika stora delar och låt dem vila i 10 minuter. Mjöla bordet och kavla ut en degbit till en rektangulär platta. Skär remsor och rulla sedan ihop dem från långsidan för att forma bullar, eller så kan du välja att behålla långsidan intakt. Pensla med vispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Under tiden förbereder du vitlökssmöret genom att smälta smöret i en liten kastrull och tillsätta pressad vitlök och hackad persilja. Så fort du tar ut bullarna från ugnen, pensla dem med vitlökssmör. Jag har serverat dem med tomatsoppa. Hoppas att ska smaka