Pankopanerad fisk med dillpotatis och remouladsås
Recepten
500 g alaska pollock fisk
2 dl mjöl
2 dl panko/ ströbröd
0,5 dl parmesanost
2 st ägg
Salt och peppar
Smör att steka.
Gör så här
Använda du frysta fisk,
tinna ordentligt och torka med hushållspapper. Krydda fisken med salt och peppar på båda sidor.
Blanda ihop panko och parmesanost och lägg åt sidan. Förbered mjölet i en tallrik och vispa upp ägg en annan tallrik.
Hetta upp smöret i stekpannan , doppa fisken i mjölet på båda sidor sedan i äggsmeten och sista med panko och parmesanost. Stek direkt 3-4 minuter per sida.
Remouladsås
1 dl crem fraiche
3 msk majonnäs
3 msk persilja finhackad
3 smk bostongurk
Salt och peppar.
Blanda allt ingredienser och ställa i kylen tills servering.
Hoppas att ska smaka!