Pannbiff är en godaste jag vet . Det är första Svenska husmanskosten jag fick lära mig av min kollega för nästan 20 år sedan.
Vi har på menyn nästan varje vecka hos oss ich vi älska den rätten. Men jag har testat att tillsätt med Somaliska kryddayblandning vilket jag blev överraskad av smakar. Riktigt blev det.
Recept för 6 portioner
750 g färsk
1 ägg
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 dl ströbröd
Kryddat
1 msk lök pulver
1 tsk spiskummin malen
1 tsk koriander malen
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 ml kardemumma malen
1 ml kanel.
Skysås
6 små lökar eller 4 stora
1 dl vatten
1 dl grädde
1/2 buljong tärning
1 msk socker
salt och peppar
2 msk smör
1 msk olja
Så här gör du
Börjar med att skala löken och skiva löken tungt . Hetta upp smör och olja i en panna stek löken på medelvärme ca 15 minuter. Salt och rör om då och då tills den är mjuk. Undertiden förbered biffarna. Blanda i en skål, mjöl, grädde, vatten och ströbröd och låt stå 10 minuter åt sidan. Lägg köttet en djup skål och tillsätt ägg, torra kryddor, strbrödet blandning samt salt och peppar. Blanda för hand tills allt går ihop. Forma biffarna 6 lika stora. Hetta upp smör och olja en annan panna och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida. Lägg biffar i en ugnsform och häll över Skysås som du förbereda tidigare. Sätt ugnen 180 grader och tillaga i ugnen 15 minuter. Servera med önskat tillbehör.
Hoppa ska smaka 💕