Persilje marinerad kyckling

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Saftiga och jätte god kycklinglårfile som marineras över natten

Recepten för kyckling

1 kg kycklinglårfile
0,5 dl persilja finhackad
3 st vitlök
1 msk riven ingefära
1 msk honung
3 msk olivolja
1 msk sweety chilisås
1 msk soya
Citronsaft från citron + citronzest
Salt och peppar.
Smör + olja att steka

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser till marinerad, lägg kyckling i plastpåsar och häll över marineraden. Låt marinera minst 4 timmar men gärna över natten.

Hetta upp smör i stekpannan och stek kyckling 3-4 per sidan. Täcka kyckling med aluminiumfolie 10 minuter innan du skär upp.

Recepten för riset

6 dl basmatiris
3 stora gullök
4 st vitlök
0,5 dl färska koriander
1,5 msk xawaash ( Somaliska krydda xawaash)
1 tsk gurkmeja
2 små tomater/ en stor
1 dl russin
1 hel kanel
4 st kardemummakaplar
4 st nejlika
1 dl olja.
2 st buljongtärning
1 dl vatten

Gör så här

Tvätta ordentligt riset 3-4 gånger och koka med lättsaltat vatten 7- 10 minuter. Sila av sedan och lägg åt sidan.

Skala 2 löken och skär strimlor, stek löken iolja tills den bli karameliserad , tar cir 10minuter. Tar ut löken och lägg åt sidan. Finhacka andra löken och stek i samma olja som du stekte tidigare löken.
Tillsätt kanel, neylika, kardemumma kapslar, hackad 2 tomater. Låt steka 5 minuter på medelvärme. Mortla tillsammans vitlöken och koriander och lägg i. Tillsätt resten av kryddor och stek lite till. Tillsätt vatten och häll över kokta riset , russin och karameliserad löken. Klä kastrullocket med en ren kökshanduk och lägg på locket. Koka upp och sänka värmen och låt ång koka 10-15 minuter. Stäng av värmen och låt stå 10minuter. Efter 10 minuter blanda försiktigt riset med stor slev tills blandat.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier