Recept för 4 -6 portioner
800 g oxfilé/innerfile skivor
salt och peppar
Marinerad
4 st vitlöksklyftor
1 röd Chili
1 msk ingefära
1 msk socker
1 msk ketchup
2 olivolja
1 msk citronsaft
1 liten lök
salt och peppar.
Gör så här
Skala vitlöksklyftorna , ingefära och hacka chili. Lägg i en matberedare och mixa allt.
Lägg köttet i en påse och höll över marinaden. Låt gärna marinera köttet i kylen över natten. Tar ut köttet 30 minuter innan stekning. Hetta upp olja, smör i en stekpanna, riktigt värmt och stek köttet 2-3 minuter och sänka värmen och stek köttet färdigt. Låt köttet vila 5 minuter innan skär skivor.
Servera gärna med karamelliserad lök, chilisås och sandwich bröd.
Man kan servera med piri piri sås men funkar utmärkt Somaliska chilisås. Basbaas cagaar- Grön chilisås