En matig quinoasallad med super god ugnsrostade rotfrukter och härligt dressing sallad som förhöjer smaken.
Vem orkar stå köket sådana dagar. Gör gärna dubbel rotfrukt när du ändå rosta. Perfekt att ha i kylen och njuta när du vill.
Recept 6 portioner
3 dl quinoa
6 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
1 dl persilja
0,5 dl dill
Ugnsrostat grönsaker
250 g champinjoner
1 zucchini
2 st morötter
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
200 g sockerärtor.
Sallad dressing
2 citronsaft
2 msk dill
0, 5 dl Persilja
1 tsk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar.
Gör så här satt ugnen 200 g
Finhacka alla grönsaker förutom sockerärter . Lägg hackade grönsaker i en ugnsform och krydda salt och peppar.
Rostat grönsaker 25 minuter och låt svalna helt. Koka quinoa tillsammans med buljongen. Koka sockerärter 10 minuter.
Lägg alla ingredienser till dressingen i en skål och lägg åt sidan.
Blanda ihop quinoa, ugnsrostat grönsaker och spara lite grönsaker för garnera sedan.
Häll över dressingen och hackade örter och smaksatt salt peppar. Lägg i en stor fat och garnera resterande grönsaker och avsluta med hackade örter. Gott som kallt och värmt.
Hoppas allt ska smaka.