Ska man äta lasagne så tycker att man inte ska snåla ost och bechamelsås. Detta har jag lärt mig när jag bodde i Italien för några år sedan.
Recepten
16 st lasagneplattor
300 g färs
2 st morötter
2 pk krossade tomater
2 msk tomatpuré
6 st vitlök
2 st gullök
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1tsk timjan
1 tsk svartpeppar
2 dl köttbuljong/ vatten
Salt och peppar
5 dl riven ost
Olja att steka
bechamelsås
50 g smör
5 msk mjöl
8 dl mjölk
Kry muskot
Salt och peppar
2 dl ost.
Gör så här
Skala löken, vitlöken, morötter och finhackad. Hetta upp oljan i stor kastrull och stek löken, vitlök och morötter nån minut. Tillsätt köttfärs och stek ordentligt ca 5 minuter under omrörning.
Lägg i tomatpuré och lite till. Tillsätt alla kryddor och rör runt lite. Häll över krossade tomater och köttbuljong. Låt puttra grytan 60minuter. Rör om då och då.
Gör under tiden bechamelsås.
Smälta smöret i en kastrull lägg i mjölet och rör runt lite. Tillsätt mjölken lite i taget. Smaka av salt, peppar, muskotnöt och ost. Stäng av värmen och dags att montera lasagnen.
Jag förkokar alltid lasagneplattor innan för att jag tycker att lasagne blir mer krämigt.
Häll i färssåsen i botten på ugnform och
bechamelsås, ost och sedan förkokta plattan. Försätta så tills du är klart med allt.
Sätt ungen på 200g och grädda i mitten av ugnen 30 minuter.
Hoppas att ska smaka!