Vegetariska biffar med fetaost och valnötter. Perfekt att servera vid buffe eller middag med önskat tillbehör. Detta har serverat med krämigt jordnöttsås och god sallad.
Recept för 4 portioner
600 g färska rödbetor
150 fetaost
100 g valnötter
1 gullök
2 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 msk oljan
1 msk tomatpure
1 dl persilja
1 ägg ( kan utesluta )
salt och peppar
1,5 dl mjöl
OLJA OCH SMÖR ATT SEKA
Gör så här
Börja att riva rödbetor på grova sidan av rivjärnet. Hacka löken, vitlöken. Hetta upp olja i stekpanna och fräs löken, vitlöken, oregano en stund. Lägg i tomatpure och rör allt liten gran. Tillsätt rödbetor, och stek lite stund. smaka av salt och peppar. Låt svalna rödbetor helt. Hacka valnötterna grovt och tillsätt i svalnat rödbetorna , persilja och smula ner fetaosten. Lägg i ägget, mjölet och blanda ordenligt. Forma biffar önskar strl. Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek 2-3 minuter.
Servera gärna med gott sallad och god sallad.
Jordnötssås
krämig sås som passar till allt
2 dl jordnötssmör
3 msk tomatpuré
1 liten lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl kokosmjölk
1 tsk strösocker
0,5 tsk curry pulver
1 dl vatten
salt och peppar
olja att steka
Gör så här
Skala löken , vitlöken och hacka fint. Hetta upp olja i en kastrull
Fräs löken , vitlöken under omrörning. Tillsätt curry , tomatpuré och rör runt. Lägg jordnötssmör , kokosmjölk, vatten och blanda tills allt går ihop. Tillsätt socker , salt och peppar. Låt koka 10 minuter på låg värme.
Perfekta att servera till kyckling, grönsaksbiffar och även ungsrostat grönsaker.
’
2 Responses
Härhemma älskar bi rödbetor. Det här kommer att bli dagens middag.
Har du recept på såsen till biffarna? Den ser så god ut. Vad rekommenderar du annars för sås?