Lättlagat och supergoda vegetarisk rödbetsbiffar med potatis. Saftiga och otroligt goda biffar som garanterat kommer bli stor favorit hos dig.
Recept för 4 portioner
480 rödbetor
200 g potatis
1 dl ströbröd
1 dl persilja
2 st ägg
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 buljongtärningar
0,5 tsk peppar
smör och olja att steka
Gör så här
Skala rödbetor och potatisen. Riv rödbetor och potatis på grova sidan av rivjärnet. Lägg i en sil för att rinna av lite.
Skala löken, vitlöken och hacka fint. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök nån minut. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, peppar och allt under omrörning. Stänga av värmen och låt svalna helt. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke. Forma till fina bollar/ biffar och stek med smör och olja ca 3-4 minuter per sida. Svalna helt innan servering. Servera gärna med 🥬 och riktigt god sås.
4 Responses
Ser jättegott ut! Är det råa eller kokta potatis och rödbetor?
Tack så mycket. Det är råa potatis
Ska det inte vara salt i? Är det svartpeppar?
Ska dom ätas kalla?
Hej! jag har i buljongtärning men du kan byta salt om du önskar det. lika gott som kallt och varmt