Rödbetsbiffar med potatis.

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Lättlagat och supergoda vegetarisk rödbetsbiffar med potatis. Saftiga  och otroligt goda biffar som garanterat kommer bli stor favorit hos dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

 

480 rödbetor

200 g potatis

1 dl ströbröd

1 dl persilja

2 st ägg

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 buljongtärningar

0,5 tsk peppar

smör och olja att steka

 

Gör så här

 

Skala rödbetor och potatisen. Riv rödbetor och potatis på grova sidan av rivjärnet.   Lägg i en sil för att rinna av lite.

Skala löken, vitlöken och hacka fint. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök nån minut. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, peppar och allt under omrörning. Stänga av värmen och låt svalna helt.  Blanda sedan alla ingredienser i en bunke.   Forma till fina bollar/ biffar och stek med smör och olja ca 3-4 minuter per sida.  Svalna helt innan servering. Servera gärna med 🥬 och riktigt god sås.

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

Lämna ett svar till Ann-Katrin Frisk Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier