Otroligt smakrikt och helt annorlunda sallad som passar till dem flesta rätter eller käka precis som den är, lätt lunch.
Asså ni måste bara testa. Man kan förbereda salladen dagen innan och blanda ihop vid servering.
Recept
500 g rödbetor (det går bra färdigt kokta också )
2 st morötter riven
1/2 gurka finhackat
100 g fetaost
1 liten rödlök
1 dl persilja finhackat
1 apelsin finskuret .
Dressing
2 msk god olivolja
1 msk Italienska salladskrydda
1 citronsaft och citronzest
1 msk vatten
salt och peppar.
Gör så här
Börjare med att skala rödbetorna och koka med lättsaltat vatten ca 45 minuter, om du inte använder förkokta rödbetor.
Blanda ihop ingredienser till dressing och lägg åt sidan.
När rödbetorna genom kokta, sila av och låt svalna helt.
Skala apelsinen och finhacka. Hacka gurka, rödlöken, persilja och riva morötterna med osthyvel.
Skär rödbetor önskat strl. Lägg en fat rödbetorna och toppa gurka, apelsinen, morötter, rödlöken , persilja, fetaosten och ringla dressing över salladen.
Servera med önskar tillbehör eller lätt lunch med färska bröd.
Hoppas att ska smaka!