Vegetarisk bollar som får kokas i champinjonsås. såå enkel och riktigt vegetarisk rätt som du kan antingen tillägga i champinjonsås eller servera vid sidan.
Recept 4 portioner
300 g morötter
200 g färska rödbetor
1,5 dl ströbröd
0,5 dl persilja
2 st ägg
1 tsk oregano
o,5 tsk gurkmeja
1 tsk svart peppar
1 tsk salt
smör ovh olja att steka i
Champinjonsås
250 g champinjoner
1 gul lök hacka fint
3 st vitlöksklyftor pressa
3 dl vispa grädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk mörk soja
2 msk persilja
Gör så här
Riva morötterna och rödbetor på rivjärnen på stora delen. . Lägg rödbetor i en sil och låt rinna av. Hacka persilja. Lägg alla ingredienser till bollarna i en skål och blanda ordentligt. Hetta upp smör och olja i en panna och stek bollarna tills dem fått färg. Ta ut och lägg åt sidan. Fräs löken , vitlöken några minuter , oregano .
Tillsätt grädde , vatten och smula ner buljongtärning. Koka upp och sänka värmen. Lägg i hackade persilja. soja lägg tillbaka bollarna och stänga av spisen. Låt stå 5 minuter. Servera med kokta ris