Saffransfrallor med russin och mandel, saftigaste och godaste frallor. Älskar du lussekatter och allt om saffran så kommer du definitivt älska dem< x<d.
Detta bröden blev uppäten snabbt med bara smör och mina barn önskade sig om jag kan baka dem på juldagen.
Recept
7 dl mjöl
2,5 dl mjölk
1 dl yoghurt
25 g jäst färska / 1 påse (14 g)
2 msk socker
1 ägg
2 msk olja
1 tsk salt
0,5 g saffran
1,5 dl russin
1 dl mandelspån.
2 smak mandelspån att strö över senare.
Gör så här
Börjare med att mortla saffran tillsammans socker och lägg i skål. Häll över 1 dl ljummet mjölk och låt stå 15 minuter.
Blötlägg russinen 10 -15 minuter.
Ta en annan skål och tillsätt resterande mjölken och jästen och rör runt lite och låt stå 5 minuter.
Blanda ner saffransmjölken i jästen, lägg i ägget, olja , yoghurt och blanda allt ordentligt.
Tillsätt mjölet lite i taget och salt och blanda med slev. Lägg i russin och mandelspån. Rör ordentligt. Täcka med plast och låt jäsa 45 minuter.
Satt ugnen 250 g .
Mjöla din arbetsyta och mjöla på degen och dela 8 lagom stora bollar. Lägg i ugnforma med bakplåtspeppar.
Pensa med vatten och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 12 minuter.
Om du vill pensla med smör medan dem är varma. Riktigt gott.
Hoppas att ska smaka!
2 Responses
Hej! Det står inte i receptet när man ska lägga i saltet?
Hej ! har ändrat nu. Tack snälla