Riktigt saftigat saffranskakan som hela familjen kan njuta.
Recept
5 st små ägg / 4 lagom ägg
200 g smör
3 dl strösocker
4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 saffran
2 tsk vatten
Nypa salt
Frozing
250 g mascarpone
1 dl florsocker
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
2 tsk vatten
2 st granatäpple
Gör så här
Smälta smöret och låt svalna.
Lägg i en liten skål saffran och tsk ljummet vatten och låt stå 5 minuter.
Blanda torra ingrediensen i en skål.
Vispa ihop socker och ägget pösigt, häll över smälta smöret, saffran och mjöl blandning. Vispa tills allt går ihop.
Satt ugnen 175 g och grädda kakan 35 minuter.
Låt svalna helt och hållet.
Lägg i en skål mascarpone , florsocker, vaniljsocker och vispa till fluffigt. en annan skål vispa ihop grädde och saffran. Vänd i mascarpone blandning och bre på svalna kakan och garnera granatäpple.
Hoppas att ska smaka!