Otroligt smakrikt kyckling med sesam smak. Den här är såå barnvänligt och mina barns favorit.
Double friterad kyckling som sedan vändas läcker sesamsås. Riktigt gott
Recept för 4 portioner
1 kg kycklinglår filé
1 äggvita
2 msk soja
2 st vitlöksklyftor finriven
0,5 tsk bikarbonat
1 msk majsstärkelse
1 tsk salt
0,5 tsk peppar.
Till fritering
olja att fritera
1 dl majsstärkelse att vända kyckling innan fritering.
Såsen
3 msk soja
2 msk brunsocker
2 msk honung
3 msk ketchup / sweet chili sås.
1 msk vinäger
0,5 dl vatten
1,5 tsk sesamolja
salt och peppar
Garnera
2 msk sesamfrön
2 st salladslök / koriander
Gör så här
Skär kyckling små munsbitar och lägg i en skål. Häll över alla ingrediens till kyckling och blanda väl. Låt marinera kyckling 1-2 timme. Vända kyckling i majsstärkelse ett i taget och skaka av överflöda majsstärkelse.
Hetta upp olja i en djup kastrull och fritera kyckling omgångar och gärna double fritera för att det bli ännu mer krispigt, låt rinna av på en hushållpeppar.
Lägg alla ingrediensens till såsen i en skål. Hetta upp 1 msk olja i stekpanna och häll över såsen. Koka upp såsen 1 minut och lägg i kyckling . Blanda väl ordentligt.
Strö över sesamfrön och koriander. Servera gärna nykokta jasmin ris.
4 Responses
Det blev jättegott!
Och barnen? De gav 10 av 10! =)
Detta gör vi gärna igen.
Tack för en mycket bra tips!
Åh vad kul höra , tack jätte mycket
Ska testa imorgon med Quorn bitar. Tänkte skippa fritera delen och steka quorn och sedan lägga till vitlök i såsen istället. Håller tummarna att det blir bra 🙂
Åh så spännande, lycka till