Kryddat tomatsås och ägg kokas i samma stekpanna.
Bästa brunchrätt som jag lagar gärna varje söndag till familjen
Ingredienser
5 tomaterna
1 röd paprika
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkemeja
1 tsk koriander
1 tsk löks pulver
1 tsk allkryddat elller 1 buljongtärning
salt och peppar
2 msk matolaja
4 st ägg
1 dl vatten
1 msk persilja.
Gör så här
Hacka löken, vitlöken, tomaterna och paprikan. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken, vitlöken och paprikan en stund.
Tillsätt de torra kryddorna, rör runt och lägg i tomatpurén. Fortsätt steka lite till. Häll över de krossade tomaterna, saltet och vattnet. Låt koka i 15-20 minuter på låg värme under lock. Gör fyra gropar i såsen och kläck försiktigt i äggen. Lägg på locket och låt steka långsamt i 7-10 minuter. Strö lite salt och hackad persilja eller koriander över. Servera med bröd.
Hoppa satt ska smaka