Mustig och super smarrigt gryta.
Jag gjorde med spenat i men du kan hoppa över.
400 g högrev
2 röd lök
1 msk ingefära
4 st vitlök
1 gröna paprika/ röda paprika
2 st tomater
1 msk berbere
200 g färska spenat ( kan uteslutas)
30 g smör
1 tsk koriander pulver
1 buljongtärning
Olja.
Gör så här
Hacka köttet små bitar, Hacka löken, paprika vitlök, tomater riva ingefära.
Hetta upp olja i stekpanna och stek köttet 5 minuter tills den fått fin färg. Tar ut köttet och lägg åt sidan. I samma stekpanna tillsätt smöret, riven ingefära, vitlök och fräsa under omrörning lägg i köttet och stek ordentligt. Tillsätt kryddor, hackade tomater, löken, paprika och låt koka 15- 20 minuter på låg värme. Tvättat spenat och hacka små bitar, lägg i grytan och låt sjuda 3 minuter.
Hoppas att det ska smaka!
2 Responses
Gjorde en vegetarisk version av denna rätten genom att byta ut högrev mot zucchini och linser och det var otroligt gott!
Åh vad kul att höra. Det bästa jag vet när ni tolkar/ gör recepten egen touch. Bra gjort och ska testa själv.