Recept för 4 portioner
1 gul lök
2 st sallladslök
2 st vitlökskyftor
2 st morötter
150 g spenat färsk
1 liten röd paprika
1 gul paprika
2 msk tomatpure
1 tsk paprika pulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk örter eller salladskrydda
0,t sk chili pulver
1 grönsaksbuljong
3 msk persilje
4 st ägg
2 dl vatten
salt och peppar
2 msk olja
Gör så här
Hacka all grönsaker och men riva gärna morötterna. Och hetta upp olja i panna. Lägg i alla grönsaker utan spenaten. Stek under omrörningen. Tillsätt torra kryddor, tomatpure och rör runt. Häll över vatten och smula ner buljong. Låt koka ca 10 minuter. Ner med spenaten och blanda väl. Gör ett håll och lägg ägget. Lägg på locket och låt koka 3-5 min. Avsluta med persilja och eventuellt och god olivolja.