Sticky toffee pudding

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

Muffins med dadlar och kolasås

Instruktioner

En kladdig kaka med dadlar som täcks av kolasås, serveras med vaniljglass.
Denna kaka är drömgod och perfekt när du vill servera flera gäster.

 

 

kakan 

150 g dadlar utan kärnor 

2 dl kokande vatten 

0,5 tsk bikarbonat 

100 g rumstempererat smör

1 dl farinsocker 

0,5 dl strösocker 

2 ägg 

0,5 dl yoghurt 

0,5 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonate 

2 tsk vaniljsocker 

1 tsk bakpulver 

Nypa salt 

 

Kolasås 

60 g smör

1,5 dl vispa grädde

0,5 dl farinsocker

2 msk dadel sirap

nypa salt

 

Gör så här

 

Satt ugen 175 grader.

 

  1. Börja med att kärna ur dadlar och hacka dem i små bitar.
    Lägg dem i en skål och häll över kokande vatten och bikarbonat. Låt stå i 25 minuter.
  2. Efter 25 minuter, häll bort vattnet från dadlarna och mixa dem med 0,5 dl vatten.
  3. Smörj dina muffinsformar ordentligt med smör och mjöl.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  5. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker i några minuter.
    Tillsätt ett ägg i taget och vispa  väl mellan varje ägg.
  6. Tillsätt sedan yoghurt, mjölk och de torra ingredienserna.
    Blanda allt ordentligt och vänd sedan i de mixade dadlarna.
  7. Häll smeten i muffinsformarna och grädda i 25–30 minuter.
  8. Förbered under tiden kolasåsen:
    Koka upp smör, grädde, farinsocker och daddelsirap i en kastrull. Låt koka i cirka 5 minuter. Låt sedan såsen svalna.
  9. När muffinsen är färdiggräddade, häll kolasåsen över dem innan servering.

Hoppas det smakar! 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier