Denna goda och otroligt fiskgryta är full av smak.
400 g torskryggfile
3 st tomater
1 stor röd lök/ gullök
3 små morötter
1 röd paprika
1grön paprika
4 st vitlök
1 msk ingefära
2 msk tomatpurén
2 lagom potatiser
3 msk färska koriander
1,5 msk xawaash ( Somaliska krydda)
1 tsk koriander pulver
1 tdk paprika pulver
1 tsk chilli pulver
1,5 tsk gurkmeja
2 st buljongtärning (gärna fisksmak)
2 msk smör
4 msk olja
1 dl vatten.
Gör så här
Skala och finhacka löken, riva båda vitlök, ingefära. Mixa tomater i blender.
Hetta upp olja I en kastrull, fräsa löken, ingefära och vitlöken 3 minuter.
Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning, lägg i torra kryddor.
Häll över mixade tomater, blanda ordentligt och lägg i hackade potatiser, morötter och vatten . Rör runt lite och låt koka 15 minuter på låg värme.
Skär fisken lagom stora och krydda salt, peppar och ringla 1 msk citronsaft.
Blanda ordentligt och lägg åt sidan.
Lägg i fisken, hackade koriander och smören. Blanda försiktigt och låt putra 10 minuter. Tillsätt paprikor och smaka av eventuella salt och peppar.
Servera gärna med syrlig sallad och rise.
Hoppas att det ska smaka!
5 Responses
Jag hade tofu istället för torsk för att det skulle bli vegetariskt. Det blev jättegott!
Åh vad roligt att höra, tack snälla
Var köper man somalisk krydda?
Jag har recept xawaash bloggen och det är enkelt att göra hemma men om du bor Stockholm kan du köpa i Rinkeby.
Vilket superrecept smaklökarna exploderade väl avväckt med kryddpr jag tog lubb o sej funkade helt perfekt