Suugo malaay – Somaliska fiskgryta med potatisen, morötter och olika paprikor

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Denna goda och otroligt fiskgryta är full av smak.

400 g torskryggfile
3 st tomater
1 stor röd lök/ gullök
3 små morötter
1 röd paprika
1grön paprika
4 st vitlök
1 msk ingefära
2 msk tomatpurén
2 lagom potatiser
3 msk färska koriander
1,5 msk xawaash ( Somaliska krydda)
1 tsk koriander pulver
1 tdk paprika pulver
1 tsk chilli pulver
1,5 tsk gurkmeja
2 st buljongtärning (gärna fisksmak)
2 msk smör
4 msk olja
1 dl vatten.

Gör så här

Skala och finhacka löken, riva båda vitlök, ingefära. Mixa tomater i blender.

Hetta upp olja I en kastrull, fräsa löken, ingefära och vitlöken 3 minuter.

Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning, lägg i torra kryddor.

Häll över mixade tomater, blanda ordentligt och lägg i hackade potatiser, morötter och vatten . Rör runt lite och låt koka 15 minuter på låg värme.

Skär fisken lagom stora och krydda salt, peppar och ringla 1 msk citronsaft.
Blanda ordentligt och lägg åt sidan.

Lägg i fisken, hackade koriander och smören. Blanda försiktigt och låt putra 10 minuter. Tillsätt paprikor och smaka av eventuella salt och peppar.

Servera gärna med syrlig sallad och rise.

Hoppas att det ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

5 Responses

  1. Jag hade tofu istället för torsk för att det skulle bli vegetariskt. Det blev jättegott!

  2. Vilket superrecept smaklökarna exploderade väl avväckt med kryddpr jag tog lubb o sej funkade helt perfekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier