Äkta panang curry är blanda godaste som finns. Kan variera mycket från kyckling till grönsaker, räkor, fisk, biff.
Recepten
500 g kycklinglårfile
2 burk kokosmjölk
2 msk panangcurry paste
1 msk tomatpuré (läs tips nedre)
1,5 msk fisksås
1 msk palmsocker
1 gullök
4 st morötter
1 röd paprika
4 st limeblad
1 liten broccoli bukett
Olja att steka.
Nästan allt ingredienser
Gör så här
Börjar med att hacka alla grönsaker och skär kyckling strimlor.
Hetta upp oljan i stekpannan och fräs båda panangcurryoch tomatpuré ca 2 minuter under omrörning.
Den här momentet är viktigt och det är grunden så slarva inte . Fräs ordentligt curry med olja.
Efter det lägg i gullök och kyckling och 2 minuter. Häll i kokosmjölk och rör runt lite. Låt puttra 15 minuter. Lägg i hackade morötter, fisksås, palmsocker och koka 10minuter. Koka upp lättsaltat vatten med annan kastrull och lägg i hackade broccoli och stänga av värmen.
Låt ligga broccoli 3 minuter och tar ut och lägg i såsen och även hackad paprika, limeblad . Blanda allt väl och smaka av eventuellt mer mer fisksås/ palmsocker.
Hoppas att ska smaka!
Tips, jag tillsätt tomatpuré på grund av färgs skull men om du tar starka så tycker att du ersätter med panangcurry paste stället.