Thai panang curry med potatis, spenat och röda linser soppa är absolut riktigt gott och billigt. Den flesta ingrediensen har man hemma nästan.
2 dl röda linser
2 st potatis
2 st morötter
400 g kokosmjölk
2-3 msk Panang curry / röd curry paste
4 st vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 gul lök
100 g baby spenat
5 dl grönsaksbuljong/ vatten
1 msk fisksås
1 msk brunsocker.
3 msk olja
1 limesaft.
Gör så här
Skala potatisen, morötter, lök och vitlöken och hacka fint.
Riva ingefära. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs löken, vitlök något minut. Tillsätt panang curry och fortsätt fräsa lite till. Lägg i potatisen, morötter och rör runt lite.
Häll över kokosmjölken och buljongen/ vatten. Koka upp och sänka värmen. Låt puttra 15 minuter och tillsätt röda linser. Smaka av socker, fisksås och späda ut eventuellt mer vatten . Låt koka 10 minuter på låg varme. Rör ner spenaten och limesaften.
Hoppas att ska smaka!
8 Responses
Hej Khadija! Tack för ett jättebra recept!! Jag lade till en haloumi som jag tärnade och stekte i en stekpanna bredvid. Det här är min nya favoriträtt!! 🤗
Hej fina! vad kul att den rätten blev din favorit, det glädja mig
Såå kul och underbart att läsa detta, tack snälla
Hej! Står här och lagar din soppa, när ska jag lägga i ingefära!? 🤔 😂
Oj vad det här var gott! Familjens nya favoritsoppa.
Åh, vad glad jag blir, tack att du vill dela med dig
Hej
Vad kan man använda istället för fisksås o man inte äter det? Eller kan man bara hoppa över den?
Hej! du kan hoppa över den eller bytt mot tamarind paste för att det är syrilgt.