Timjan och mozzarella fyllda bullar.

Kök

Afrikansk

Tid

60 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

lättbakat ostfyllda bröd som du kommer laga flera gånger.

Instruktioner

Saftigaste och godaste brödbullarna som passar till ALLT. Det finns inget godare än färskt bröd, och dessutom är det riktigt gott med mozzarella i.

 

Ingredienser (8 st bollar):

6 dl vetemjöl

3 dl ljummet vatten

2 ägg (spara 1 ägg för pensling innan gräddning)

14 g torr  jäst

1 msk färsk timjan

1 msk strösocker

1 msk matolja

1 tsk salt

 

 

Fyllning och pensla

150 g mozzarella ost

2 msk timjan finhackat färsk

1 ägg att pensla sedan

 

 

 

Pensla

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

timjan finhackat

 

Gör så här, Satt ugnen 200 grader

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten, olja, ägg och timjan, och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela sedan degen i 6 lika stora bitar och låt dem vila i 5 minuter. Tryck lätt på bitarna och kavla ut dem till ca 10 cm. Fyll med ost och färsk timjan. Knyt ordentligt och rulla till en boll. Lägg dem i en ugnsform eller en stekpanna som tål ugnsvärme. Låt jäsa ytterligare 15 minuter. Pensla med vispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Under tiden, smält smöret i en kastrull och tillsätt pressad vitlök och färsk timjan. Pensla bröden direkt när de kommer ut ur ugnen. Njut!

 

Hoppas ska smaka

 

Vad tyckte du om receptet?

3 Responses

  1. Hej Khadija! Jag undrar vilka grader ugnen ska vara, samt upplevde jag att 6dl mjöl som receptet angav var alldeles för lite?
    Mvh

  2. Håller med föregående kommentar, 6dl mjöl är för lite om degen ska knådas då den är väldigt lös och kladdig. Antalet gram jäst är oxå något förvirrande då receptet säger 25g torrjäst vilket då skulle vara 2 paket torrjäst motsvarande 100g färsk jäst. Är du säker på att det ska vara 2 paket torrjäst? En paket är 14g.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier