Saftigaste och godaste brödbullarna som passar till ALLT. Det finns inget godare än färskt bröd, och dessutom är det riktigt gott med mozzarella i.
Ingredienser (8 st bollar):
6 dl vetemjöl
3 dl ljummet vatten
2 ägg (spara 1 ägg för pensling innan gräddning)
14 g torr jäst
1 msk färsk timjan
1 msk strösocker
1 msk matolja
1 tsk salt
Fyllning och pensla
150 g mozzarella ost
2 msk timjan finhackat färsk
1 ägg att pensla sedan
Pensla
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
timjan finhackat
Gör så här, Satt ugnen 200 grader
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten, olja, ägg och timjan, och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela sedan degen i 6 lika stora bitar och låt dem vila i 5 minuter. Tryck lätt på bitarna och kavla ut dem till ca 10 cm. Fyll med ost och färsk timjan. Knyt ordentligt och rulla till en boll. Lägg dem i en ugnsform eller en stekpanna som tål ugnsvärme. Låt jäsa ytterligare 15 minuter. Pensla med vispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Under tiden, smält smöret i en kastrull och tillsätt pressad vitlök och färsk timjan. Pensla bröden direkt när de kommer ut ur ugnen. Njut!
Hoppas ska smaka
3 Responses
Hej Khadija! Jag undrar vilka grader ugnen ska vara, samt upplevde jag att 6dl mjöl som receptet angav var alldeles för lite?
Mvh
Hej , tack att du hör av sig. 200 GRADER SKA ugnen OCH 6 DL vetemjöl STÄMMER BRA. Har du testat än ?
Håller med föregående kommentar, 6dl mjöl är för lite om degen ska knådas då den är väldigt lös och kladdig. Antalet gram jäst är oxå något förvirrande då receptet säger 25g torrjäst vilket då skulle vara 2 paket torrjäst motsvarande 100g färsk jäst. Är du säker på att det ska vara 2 paket torrjäst? En paket är 14g.