Tikka masala är en av godaste och krämigastes gryta i Indiska köket. Att byta kyckling mot tofu var riktigt gott.
Lättlagat och vardagens mat som alla älskar både för barn och äldre.
Recept för 4 portioner
400 g tofu
3 st vitlöks
1 dl natural yogurt
1 msk ingefära riven
1 tsk curry pulver
1 tsk 0,5 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
salt och peppar.
Tomatsåsen
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 gullök
4 st vitlök
1 msk ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk paprika pulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander pulver
3 dl vispa grädde
2 msk koriander färsk
1 grönsaksbuljong tärning
salt och peppar
2 dl vatten
olja steka
Gör så här
Börjar med att torka tofu med hushållspapper och ordentligt och skär lagom stora.
Blanda alla ingredienser till tofu och låt marinera 30 minuter i kylen eller upp till 12 timmer. Skala löken, vitlöken och ingefära och finhacka.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken, vitlöken och ingefära och vänd i alla torra kryddor och rör runt lite. Lägg i tomatpuré och försätt steka under omrörning. Häll över krossade tomater, vatten och grädde. Smula ner buljongtärning och låt puttra 20 minuter.
Här kan du antingen rosta tofu i ugnen eller steka på stekpanna. Om du rosta i ugn , satt ugnen 200g och rosta tofu 15 minuter.
Eller steka med lite olja i stekpanna. När tomatsåsen är klara så du vänd du tofu försiktigt och avsluta med färska koriander och smaka av salt peppar.
Hoppas att ska smaka!