Ugnsrostad tomat- och morotssoppa med ost och basilika. En riktigt krämig och len soppa som är så enkel att tillaga.
Ingredienser
500 g tomater färsk
3oo g morötter
1 hel vitlök ( minska mängden ) om du inte gillar mycket vitlöksmak
2 gul lök
1 jalapeno
1 msk tomatpure
1 tsk oregano
1 dl mjölk
3 dl vatten / buljong
1 dl mozzarella ost
2 msk basilika
salt och peppar
olja att steka
smör
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och morötterna. Dela de stora tomaterna och morötterna, och lägg dem på en ugnsform tillsammans med jalapeños, 1 lök (spara den andra löken till stekning) och vitlöken där du skurit bort toppen. Ringla över olivolja, oregano samt salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 minuter. Skala den andra löken och hacka den fint. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Stek löken tills den blir mjuk, tillsätt tomatpuré och rör runt. Lägg de rostade grönsakerna i kastrullen, tillsätt vatten/buljong, basilika och mixa till en slät konsistens. Tillsätt mjölk och ost, och blanda väl. Hoppas det ska smaka.
2 Responses
Hej! Soppan blev jättegod! Det står ingen måttangivelse för tomatpurén. Vi förmodade att det är 1 matsked.
vad glad jag blir, tack. fixat nu angående tomatpuré.