Tomat och morotssoppa

Kök

Afrikansk

Tid

60 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Krämigaste och len soppa

Instruktioner

Ugnsrostad tomat- och morotssoppa med ost och basilika. En riktigt krämig och len soppa som är så enkel att tillaga.

 

Ingredienser

 

500 g tomater färsk

3oo g morötter

1 hel vitlök ( minska mängden ) om du inte  gillar  mycket vitlöksmak

2 gul lök

1 jalapeno

1 msk  tomatpure

1 tsk oregano

1 dl mjölk

3 dl vatten / buljong

1 dl mozzarella ost

2 msk basilika

salt och peppar

olja att steka

smör

 

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och morötterna. Dela de stora tomaterna och morötterna, och lägg dem på en ugnsform tillsammans med jalapeños, 1 lök (spara den andra löken till stekning) och vitlöken där du skurit bort toppen. Ringla över olivolja, oregano samt salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 minuter. Skala den andra löken och hacka den fint. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Stek löken tills den blir mjuk, tillsätt tomatpuré och rör runt. Lägg de rostade grönsakerna i kastrullen, tillsätt vatten/buljong, basilika och mixa till en slät konsistens. Tillsätt mjölk och ost, och blanda väl. Hoppas det ska smaka.

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Hej! Soppan blev jättegod! Det står ingen måttangivelse för tomatpurén. Vi förmodade att det är 1 matsked.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier