Tres leches – en sydamerikansk tårta som jag bakade till Camilla Hamid när hon gästade min YouTube-kanal. Ni var så många som ville ha receptet på denna kaka. Fluffig och mjuk sockerkaka dränks i de olika mjölksorterna och toppas med grädde. Resultatet blir en extremt saftig kaka som bara smälter i munnen.
Recept ger dig 16 stora kaka .
4,5 dl. Vetemjöl
6 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 dl mjölk
3 msk kokande vatten. ( läs nedan tips)
1 ml salt.
Fyllningen/ såsen
398 g Kondenserad mjölk
240 g Osötad kondenserad mjölk
4 dl dl vispa grädde
Topping
3 dl vispa grädde
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsform som är 39,5 x 29,5 cm. Separera äggvitan och äggulan i två olika skålar. Vispa äggvitan med 1 msk socker lätt tills du har ett fast skum. Vispa sedan äggulan tillsammans med strösocker och under tiden du vispar, tillsätt kokande vatten lite i taget. Kokande vatten gör att sockret smälter snabbare och blandningen blir fluffigare. Tillsätt mjölken och sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop allt med en slickepott. Vänd sedan ner den vispade äggvitan. Blanda försiktigt tills du har en jämn smet och häll sedan över smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Blanda sötad kondenserad mjölk, osötad kondenserad mjölk och grädde i en kanna. Nagga kakan med en gaffel och häll över mjölkblandningen. Låt kakan suga åt sig fyllningen i 30 minuter. Under tiden kan du vispa upp grädden. Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Bred på ett jämnt lager av grädde på kakan. Pudra över vid serveringen och njut.
2 Responses
Hej:)
Detta låter bara fööör gott! Hur mkt är en ml? Om du kan säga o tex tsk eller kryddmått?
tack snälla, det är kryddmått.