Alldeles underbart och krämig tårta. Världen godaste om du frågar mig, själv kakan är superenkel att baka.
Det som gör så krämig kakan är tre sorters mjölken som fyllning.
recept för 16 bitar kaka
3,5 dl mjöl
4 st ägg
1.5 dl socker
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Fyllning
410 g rainbow mjölk
1 burk kondenserad mjölk
2,5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker.
Toppning
4 dl grädde
200 g jordgubbar
0,5 tsk kanel mald
o,5 tsk vaniljsocker
Gör så här satt ugnen 175 g.
Blanda ihop i en skål mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och lägg pt sidan.
Dela äggvita och äggula separat. Vispa ihop äggula och socker till pösigt. I en annan skål vispa äggvita och 2 msk socker till det bli fast skum.
Tillsätt mjölken i äggula smeten och sikta ner mjöl blandning och blanda väl med slev tills allt går ihop. Tillsätt äggvita lite i taget och blanda försiktig så att du behåller fluffigheten i smeten. Smörja ungs form med smör och häll över smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen 35- 40 minuter eller tills kakan är gräddat färdigt. Låt svalna kakan helt. Gör små håller med hjälp av gaffel. Blanda ihop fyllning i en skål och häll över kakan lite i taget och inte allt samtidigt. Ställa kakan i kylen minst 6 timmer men gärna över natten.
Vispa grädde , vaniljsocker till fluffigt och bre på kakan. Strö över kanel och garnera jordgubbar.
3 sorters mjölken.
4 Responses
Hej, Är den bakelsen inte sydamerikansk?
Oj, detta fel helt fel så klart, tack att du säger det
Hej ! har skrivit nu recepten