Världens godaste couscous med kyckling och grönsaker. Tillsammans med Rihab Garci lagade vi hennes barndomsrätt, som är tunisisk röd couscous med kyckling. när hon gästade i min youtube kanal. Riktigt, riktigt fantastiskt god.
Recept
1 kg kyckling
1 gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 tsk paprika pulver
1 tsk koriander malen
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
0,5 tsk svartpeppar
2 st buljongtärning
4 msk rapsolja
4 dl kokande vatten
2 st potatis
2 st morötter
1 stor zuccini
1 sto sötpotatis
Couscous
4 dl couscous
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1,5 tsk paprika pulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 buljongtärning
3 msk olja
salt och peppar
5- 6 dl vatten kokande
Gör så här du
Skala löken och vitlöken, och hacka dem fint. Skär grönsakerna i stora bitar. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen i 3-4 minuter. Tillsätt löken och vitlöken och stek en stund till. Lägg i torra kryddor och tomatpuré och fortsätt att röra runt. Häll över vatten och smula ner buljongen. Låt koka under lock i 20 minuter. Tillsätt de hackade grönsakerna och eventuellt mer vätska, och låt koka ytterligare 15- 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Nu ska du börja med couscousen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken en stund. Tillsätt torra kryddor och tomatpuré och stek ordentligt. Häll över couscousen och stek tillsammans med kryddorna. Tillsätt kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Koka upp och sänk värmen. Låt koka på låg värme i 20 minuter under lock. Fluffa couscousen med en gaffel. Lägg couscousen på ett stort fat och toppa med kyckling och grönsaker. Servera gärna en god sallad till det. Hoppas att det ska smaka!”