Syrligt, sött, het och smakrikt kyckling som sköter sig själv i ugnen. Ni måste bara testa.
Recept
1,2 kg kycklingklubba
3-4 st gul lök/ rödlök
Såsen
0,5 dl granatäpplesås
2 msk tomatpuré
1 msk brunsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk svartpeppar
1 msk harissa krydda ( kan minska eller utesluta)
3 msk olja
4 st vitlök finrivet
3 msk vatten
Garnera
1 granatäpple
2 msk koriander /persilja.
Gör så här
Börjare med att blanda ihop i en skål alla ingrediensen till såsen och lägg åt sidan.
Torka kyckling och i en ugnsforma.
Skala löken och skiva strimlor och lägg på kycklingen.
Häll över såsen och blanda väl. Låt marinera 2-3 timmer eller över natten. Satt ugnen 225g.
Baka mitten av ugnen 35-40 minuter.
Tar ut kycklingen och toppa granatäpple, koriander/ persilja.
Servera gärna med klyftpotatis och syrligt sallad.
Hoppas att ska smaka!
4 Responses
Låter så himla gott! Ska testa! En fråga om receptet för såsen. Det står 0,5 dl granatäpplesås, är det granatäpplejuice du menar?
Tack snälla, nej det är granatäpplesås. den heter på Engelska pomegranate sauce och hittat på en Turkiska affär
Hej !!!
Fantastiskt gott !!! Kommer absolut att göra detta flera gånger.
Tack för recept!
Louise
Åh vad glad jag blir, tusen tack snäll att du hör av dig. Betyder mycket