Super mört kyckling med härligt och smakrikt kryddor som marineras bara 15 minuter och allt sköter i ugnen. Sedan toppas med persilja och vitlökröra med citron. Detta är inte ett måste men det höjer smaken otroligt mycket.
Recept för 4 portioner
800 g kycklinglår
4 st potatis lagom stora
4 st morötter lagom stora
5 st vitlöksklyftor finhackat
3 msk persilja
1 gul lök
1 msk paprika pulver
1 msk curry pulver
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 citron saft
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olja
2 msk tomat pure
salt och peppar
Persilja och vitlöksröra
1 dl persilja
3 st vitlöksklyftor
1 röd lök
3 olivolja
1 citronsaft
1 tsk paprika pulver
1 tsk koriander pulver
salt och peppar.
Gör så här
Sätt ugnen 200 g
Lägg alla ingredienser till kyckling i en matberedare och mixa fint. Skala potatis, morötter och smörja ungsformen med olja.
Lägg potatisen, morötter och kyckling i en smorda formen och häll över marinaden. Låt marineras 15-20 minuter.
Baka kyckling mitten av 30 minuter. Under tiden förbered persilja och vitlöksröran genom att mixa ihop alla ingredienser.
Ta ut kyckling och strö över röran och avsluta finhackat persilja. Servera gärna med ny kokta ris och god sallad.
6 Responses
Såg denna för ngr dagar sedan och äntligen hade jag tid för att laga mat. Uppskattas av både små och stora och heeelt fantastiska smaker. Tack snälla för receptet 🙏🙏
åh tusen tack snälla
Tack för ännu en god maträtt som vi nu avnjutit😀/mvh
Åh vad roligt att höra, tack snälla själv
Kan man lägga det i marinaden dagen innan tillagning?
hej ! ja, funkar bra tt marinera dagen innan . Lycka till och hoppas Att ska smaka bra