Ugnskokt fisk med spetskål, morötter och rödlök

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Den rätten går snabbt och går att servera olika tillbehör som kokta potatis, ris, bulgur eller potatismos.

500 g fiskfilé
Salt och peppar
2 msk citronsaft.
1/2 spetskål /purjolök
1 rödlök
1 stor morot
2 st vitlök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning gärna fisk smak
3 smk persilja/dill
Olja att steka

Gör så här, sätt ungen på 225 g

Använd du frysa fisk ,låt tinna ordentligt och tork med hushållspapper.
Lägg fisk i en ugnform. Salt och peppar fisken på båda sidan och häll över citronsaft. Täcka med aluminiumfolie och baka mitten av ugnen ca 15 minuter.

Skala och skiva löken. Skär strimlor purjolök , spetskål och moroter.

Fräs rödlöken, vitlök nån minut och tillsätt purjolök, spetskålen och moroter ca 5 minuter. Häll över grädde och vatten och smula ner buljongtärningen. Sjuda under omrörning 2-3 minuter. Smaka av perppar och tillsätt hackad dill/persilja.
Tar ut fisken från ugnen och fördela över fisken. Täcka med aluminiumfolie och tillaga ytterligare ca 10 minuter.

 

Servera med önskat tillbehöret.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier