Den rätten går snabbt och går att servera olika tillbehör som kokta potatis, ris, bulgur eller potatismos.
500 g fiskfilé
Salt och peppar
2 msk citronsaft.
1/2 spetskål /purjolök
1 rödlök
1 stor morot
2 st vitlök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning gärna fisk smak
3 smk persilja/dill
Olja att steka
Gör så här, sätt ungen på 225 g
Använd du frysa fisk ,låt tinna ordentligt och tork med hushållspapper.
Lägg fisk i en ugnform. Salt och peppar fisken på båda sidan och häll över citronsaft. Täcka med aluminiumfolie och baka mitten av ugnen ca 15 minuter.
Skala och skiva löken. Skär strimlor purjolök , spetskål och moroter.
Fräs rödlöken, vitlök nån minut och tillsätt purjolök, spetskålen och moroter ca 5 minuter. Häll över grädde och vatten och smula ner buljongtärningen. Sjuda under omrörning 2-3 minuter. Smaka av perppar och tillsätt hackad dill/persilja.
Tar ut fisken från ugnen och fördela över fisken. Täcka med aluminiumfolie och tillaga ytterligare ca 10 minuter.
Servera med önskat tillbehöret.
Hoppas att ska smaka!