Ugnsrostade grönsaker serveras med mynta-yoghurt. Här kan du variera vilka grönsaker du har hemma. Nyttig och hälsosam mat som också funkar till matlåda.
Ingredienser
1 helt huvud kål
400 g potatis
250 g sötpotatis
1 zucchini
1 paket kidneybönor
Dressing
4 msk olivolja
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
Saften från 1 citron
Salt och peppar
Garnera
2 msk persilja
fetaost
Mynta-yoghurt
2-3 dl hemgjord yoghurt eller köpt
3 msk färsk persilja
2 msk torkad mynta
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka alla grönsaker och lägg dem på en ugnsform. Blanda dressingen i en skål och ringla över grönsakerna. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
Ta ut grönsakerna och häll över kidneybönorna. Sätt in i ugnen igen i 5 minuter. Under tiden blandar du yoghurten med de övriga ingredienserna.
Lägg yoghurtsåsen i botten av en skål och lägg på grönsakerna. Toppa med fetaost och persilja. Hoppas det ska smaka!