Koreanska maträtt som du enkel kan variera oändliga. Grönsaker efter din smak. Det är Koreanska chili pasta som ger rätten otroligt smak.
Recept
1,5 cup rise
200 g champinjoner
150 g spenat
4 st morötter
4 st ägg
1/2 gurka fin skuren
Olja att steka
0,5 tsk sesamolja
Chilisås
2 msk gochujang ( koreanska chilipasta)
1 msk soya
1 msk risvinäger
1-2 socker
1 tsk sesamolja
1 vitlök pressat
1 vinäger
1 msk sesamfrö.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställa åt sidan.
Gör så här
Koka riset enligt förpackningen anvisningarna. Tvätta ordentligt champinjoner och dela två. Fin strimla morötter. Steka champinjoner och krydda med salt och peppar. Tar ut och lägg åt sidan. Samma stekpannan stek spenaten 2 minuter och ringla över sesamolja Tar ut och lägg åt sidan, häll i mer olja och fräs finhackad morötterna 2- 3 minuter.
Skiva gurkan väldig.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek 4 äg.
Lägg upp riset en djupare skål alla grönsaker runt om och stekt ägget, serveras med goda såser som du förbereda och Njut.
Hoppas att ska smaka!